Nyheder

Nyheder

Nyheder

Overskrift:

KOMPROMENT får Cradle to Cradle certificeret sit første produkt

Dato:
17-01-2017
Billede:
Komproment_C2C-Vidar-Teglspån01
Tekst:

Ved en Cradle to Cradle (C2C) certificering skal det bevises, at produktet lever op til en lang række bæredygtighedskrav inden for fem kategorier: Materialesundhed, materialegenanvendelse, vedvarende energi, forvaltning af vandressourcer og social retfærdighed. Produktet kan herefter tildeles en certificering på et af fem niveauer fra Basic til Platin. Man forpligter sig desuden til løbende at forbedre både produkt og processer frem mod platin.


C2C certificeringen følger en relativt ny international standard, der bliver stadig mere populær. I januar 2017 var der udstedt i alt knap 500 certifikater, der dækker over flere tusinde produkter. Vurderingen af Vidar Teglspån er foretaget af konsulentvirksomheden Vugge til Vugge ApS, der er den eneste akkrediterede assessor i Norden. Vurderingen er godkendt af det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute, som udsteder selve certifikatet.


Certificeringsprocessen er omfattende og stringent, og den beskæftiger sig ikke alene med produktets materialer og fremstillingsmetoder, men med hele dets livscyklus fra yderste led af underleverandører og til produktet en gang i fremtiden skal kunne demonteres og genanvendes.

Vidar teglspån er som det første af KOMPROMENTS produkter blevet C2C certificeret på Silver niveau. Teglspån er en ret nyudviklet facadebeklædning med teglens gode egenskaber og udseende, men med en tykkelse på kun 14 mm er de meget velegnet til byggerier med lette ydervægge, der lever op til de højeste isoleringskrav, hvor man samtidig ikke ønsker unødigt tykke ydervægge. Teglspån leveres som komplet systemløsning med montagesystem og produceres i syv farver og med tre forskellige overfladestrukturer

Bæredygtigheden skal kunne bevises

- Certificeringsmæssigt har vi valgt en totrinsraket, hvor vi har fået certificeret Vidar Teglspån først, fordi det er det produkt, der er længst fremme ude hos arkitekterne, hvor man i stigende grad tager bæredygtighed alvorligt. Næste trin bliver en certificering af vores tag- og facadesystemer med naturskifer, som er lige på trapperne, forklarer teknisk direktør i KOMPROMENT Niels Heidtmann.


- Vi har valgt at gå certificeringsvejen i stedet for at starte med en LCA eller EPD, fordi vi med certificeringen ikke blot dokumenterer alt fra indholdet i vores produkt til vores bæredygtige adfærd, men også får et eksternt instituts uvildige vurdering af det. Det kan vores kunder bruge aktivt til for eksempel grønne bygningscertificeringer. Med en Cradle to Cradle certificering kan vi bevise, at vores produkter er bæredygtige og ikke indeholder skadelige stoffer. Her er tale om en proces, som tvinger os til at kigge alle vores leverandører efter i kortene ned til mindste detalje. Vi er desuden begyndt at købe vindmøllestrøm, vi har ændret vores måde at dele råmaterialerne op på lageret, og selv brugen af affaldscontainerne har vi været inde over blandt meget andet. Oprindeligt ville vi for eksempel bruge trykimprægneret træ til afstandslisterne i montagesystemet til Teglspånene, men det er i løbet af processen ændret til enten aluminium eller kogt træ, som ikke forurener og som kan genbruges, siger Niels Heidtmann.


- Samarbejdet med Annette Hastrup, der som direktør i Vugge til Vugge har været med gennem hele udviklingsprocessen, har præget hele vore mindset således, at hele vores tankegang nu er ændret i retning af at tænke bæredygtigheden med ind i produkterne fra starten. Hvis ikke bæredygtigheden bare skal være en salgsgimmick for salgsafdelingen, så er det vigtigt, at tankegangen er funderet i ledelsen og ejerkredsen, den skal helt ned i firmaets DNA, fortæller Niels Heidtmann.

Strategisk værktøj

Cradle to Cradle er da heller ikke blot en certificering, men også et strategisk og visionært værktøj, som netop egner sig til at gennemsyre en hel organisation.


- Den første certificering er det første skridt på vej mod en bæredygtig virksomhed, der påvirker miljø og samfund positivt. Certificeringen er en forpligtelse til kontinuerlig udvikling hen mod dette mål. Derfor oplever vi også, at Cradle to Cradle giver mening og værdi både for virksomhedens medarbejdere og for dens kunder, siger Annette Hastrup.

For yderligere information, kontakt:

Kim Kristensen, salgsdirektør for projektsalg

Mobil: +45 23 99 03 10 - E-mail: kim@komproment.dk


KOMPROMENT er specialist i tag og facader. Vi leverer komplette løsninger primært med udgangspunkt i naturlige byggematerialer som naturskifer og tegl. Vi er et innovativt firma, der også udvikler vores egne løsninger og produkter - gerne i samarbejde med arkitekter og entreprenører. 


KOMPROMENT er desuden Danmarks førende indenfor solcelleløsninger, der integreres i klimaskærmen.

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Prøven er tilføjet kurven

Bestil flere

Til kurven