Nyheder

Nyheder

Nyheder

Overskrift:

Tag- og facadebeklædning i samme materiale

Dato:
16-11-2018
Billede:
komproment-nyhed-46-786
Tekst:

Arkitekt Christopher Ketil Dehn Carlsen fra Tegnestuen Lokal i København har opført et nutidigt familiehus på Søgårdsvej i Tikøb i tidens arkitektoniske trend med tag-og facadebeklædning i samme materiale, ægte Vidar Teglspån fra KOMPROMENT. Tag og facade står skarpe, rene og utrolig enkle, og bygningen udstråler en arkitektonisk ro, som kun kan vække beundring.


Christopher Carlsen udtaler:


"De seneste års skærpelser af kravene til energiforbrug i det byggede miljø har udvidet vores bæredygtighedsforståelse som arkitekter. Hvor mange før fokuserede ensidigt på optimering af bygningers driftsfase er tilgangen til bæredygtighed i dag mere holistisk og anlægsfasens miljøpåvirkninger indgår som en integreret del af den arkitektoniske proces.


I Tikøb har vi identificeret, gentænkt og udskiftet de CO₂-tunge bygningsdele i et konventionelt typehus og skabt et hus, der i langt højere grad end lignende byggerier svarer på fremtidens udfordringer omkring CO₂-udledning, ressourceforbrug og vedligehold. Alt sammen i enkelt nutidigt formsprog der harmonerer med både landsbyen, hvor huset ligger, og den smukke natur der omgiver den.


I huset er tunge for- og bagmure udskiftet med en bærende konstruktion af træ, der har et negativt CO₂-aftryk og en tynd, robust, C2C-certificeret og genanvendelig klimaskærm i form af KOMPROMENTs teglspånsfacade.


Med denne opbygning udnytter vi træets positive egenskaber som CO₂-lager og teglstenens holdbarhed i et samlet formsprog, der både er miljømæssigt forsvarligt, vedligeholdelsesfrit og æstetisk kompatibelt med det lokale landsbymiljø".


image

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.

Prøven er tilføjet kurven

Bestil flere

Til kurven